Περιποίηση περούκας


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΟΥΚΑΣ Derma3x

Χτενίστε πολύ καλά την περούκα σας με μια μαλακή τρίχινη βούρτσα, ξεκινώντας πρώτα από τις άκρες τους και προχωρώντας προς τα πάνω.

Λούστε την περούκα σας 1 ή 2 χέρια, μέσα σε μια λεκάνη με σαμπουάν σε χλιαρό νερό –με αργές και κάθετες κινήσεις (όχι μπουγάδα) από τις ρίζες προς τις άκρες για να μην μπερδευτούν τα μαλλιά της περούκας σας.

Ξεβγάλετε πολύ καλά και απλώστε μαλακτική κρέμα ή μάσκα με τα δάχτυλα σας σε όλο το μήκος της περούκας σας, αποφεύγοντας την ρίζα (εάν περάσει μαλακτική ή μάσκα στις ρίζες και δεν ξεβγαλθεί μπορεί να υπάρξει απώλεια σε μαλλιά) .

Ξεβγάλετε την πάλι πολύ καλά και ταμπονάρετε τα μαλλιά της περούκας σας σε μια πετσέτα χωρίς να τραβάτε τα μαλλιά. Στην συνέχεια ξεμπερδέψτε τα με μια μαλακή βούρτσα από τις άκρες προς τα πάνω, βάζοντας ειδικό μαλακτικό SPRAY για ευκολότερο κατέβασμα των μαλλιών της περούκας σας.

Τινάξτε την περούκα σας και τοποθετήστε την στην πλαστική βάση ή στο κεφάλι περιποίησης για να στραγγίξει τα πολλά νερά, πάντα σε σκιά χωρίς να κάνετε χρήση σεσουάρ (το φυσικό στέγνωμα κρατάει πιο ενυδατωμένη και μαλακή την τρίχα).

Μόλις στεγνώσει, την τοποθετείτε πάνω στο κεφάλι περιποίησης. Καρφιτσώστε τις φαβορίτες δεξιά αριστερά και μία καρφίτσα στην κορυφή, ποτέ μην καρφιτσώνετε στο σημείο που είναι φτιαγμένο με monofilament top ή lace front, θα δημιουργήσετε τρύπες στο μεταξωτό τούλι. Για να δημιουργήσουμε χτένισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ ή ηλεκτρικό ψαλίδι, αλλά πάντα όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, για να μην αφυδατώσουμε το μαλλί της περούκας μας. Χρήση ρολών χτενίσματος είναι ιδανική, όταν τα μαλλιά είναι νωπά, τυλίξτε τα και αφήστε να στεγνώσει μόνη της ή κάντε χρήση κάσκας. Χρησιμοποιούμαι προϊόντα styling ειδικά για περούκες, τα οποία διαλύονται από μόνα τους μέσα στο νερό όπου πλένουμε την περούκα.

Να ξέρετε ότι τα μαλλιά της φυσικής περούκας έχουν την ίδια αντίδραση με τα δικά μας μαλλιά, άλλα σε συχνή χρήση σεσουάρ ή μασιάς με υψηλή θερμοκρασία προκαλούμε: δημιουργία ψαλίδας, στέγνωμα της τρίχας ιδιαίτερα στα ξανθά χρώματα. Καλό να γίνετε ισχυρή θεραπεία ενυδάτωσης κατά τακτά διαστήματα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ο ήλιος μπορεί σταδιακά να αλλοιώσει το χρώμα των μαλλιών. Προτιμάτε την χρήση απαλής βαφής με 10 βαθμών οξυζενέ και πάντα σε πιο σκούρα απόχρωση. Αποφύγετε την χρήση ντεκαπάζ και βαφή με δυνατό οξυζενέ, θα αφυδατώσετε την τρίχα της περούκας.

Πάντα να την ξεμπερδεύουμε καλά βουρτσίζοντας την απαλά πριν από το λούσιμο, με την ειδική αραιά βούρτσα κατεβάσματος, που δεν πληγώνει την βάση της περούκας .

Εναλλακτικά και για καθημερινή χρήση υπάρχουν και spray μάσκα, μαλακτικό στιγμής , γυαλιστικό spray με άρωμα, τα οποία ψεκάζετε για πλήρη αναζωογόνηση της φυσικής περούκα σας.

Αποφύγετε την χρήση σκληρής λακ, γιατί  περιέχει πολύ οινόπνευμα και μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα, αλλά και να σας δυσκολέψει στο χτένισμα και λούσιμο.

Τον χειμώνα εάν φοράμε ρούχα με ψηλό γιακά, συνήθως το πίσω μέρος στο σβέρκο τα μαλλιά μπερδεύουν, προσοχή να γίνετε πιο συχνό και ευγενικό χτένισμα σε είναι τα σημεία.   

Καλό θα είναι  το λούσιμο να γίνετε κάθε 3 με 4 εβδομάδες, μιας και δεν την φοράμε στον ύπνο η περούκα σας δεν λερώνει (για τον ύπνο υπάρχουν ειδικά βαμβακερά τυρμπάν ).    Το συχνό λούσιμο μπορεί να χαλαρώσει τα λάστιχα τα περούκας και να αλλοιώσει την καλή εφαρμογή στο κεφάλι .     

Αποφεύγουμε για λόγους υγιεινής , την χρήση κεφαλιού από φελιζόλ, λόγω του ότι κάθε μικρόβιο και μυρωδιά, απορροφάτε από το φελιζόλ και μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα σας.

Την περιποίηση μπορεί να την αναλάβει κάποιος επαγγελματίας κομμωτής που να έχει γνώσεις , στην περιποίηση και συντήρηση της περούκας, να αναλάβει υπεύθυνα και να χρησιμοποιεί τα ανάλογα προϊόντα για την σωστή περιποίηση της (ειδάλλως καλύτερα διαβάστε τις οδηγίες μας και αναλάβετε εσείς την περιποίηση).

Η αντοχή της φυσικής περούκας εξαρτάται από την σωστή περιποίηση της, συνήθως η καλή εφαρμογή και η διάρκεια αντοχή της, είναι από 1 χρόνο και πάνω, μετά σταδιακά αρχίζει κάποια αλλοίωση στην ελαστικότητα, την εφαρμογή της αλλά και στην τρίχα που αραιώνει. Στο εργαστήριο μας έχουμε την δυνατότητα να επιδιορθώσουμε φθορές, αρκεί να είναι σε σημεία που μπορούμε να επέμβουμε και δεν υπάρχει αλλοίωση στην βάση της περούκας.      

Για οποιαδήποτε  ερώτηση διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας. 

Εγγύηση,

Με την αγορά του προϊόντος λαμβάνετε την κάρτα εγγύησης, του service και της περιποίησης της περούκας ή του πρόσθετου σας. Προσέξτε να έχει σφραγιστεί και σημειωθεί την ημερομηνία της αγοράς στο πιστοποιητικό της εγγύησης .

Η εγγύηση παύει να ισχύει για τη ζημία που προκαλείται στην περούκα λόγω της κακής επεξεργασίας από ένα αναρμόδιο πρόσωπο.

Για να ισχύει η εγγύηση θα πρέπει να την προσκομίζετε σε κάθε επίσκεψή σας, να επιβεβαιώνετε ότι έχουν γραφτεί σε αυτή οι εργασίες (περιποίηση, λούσιμο, απολύμανση, χτένισμα, βαφή, περμανάντ) που κάνατε καθώς και ότι έχει σφραγισθεί από τον εγκεκριμένο τεχνικό μας. Έτσι, εξασφαλίζετε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και την σιγουριά της εγγύησης που σας δίνουμε, για όσο καιρό τα χρησιμοποιείτε.

Οδηγίες συντήρησης περούκας, σας ζητάμε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες¨.

1. Να λούζετε την περούκα σας μιά φορά κάθε τρεις εβδομάδες, από έναν επαγγελματία κομμωτή με γνώσεις στην συντήρηση της περούκας και να χρησιμοποιεί τα ανάλογα προϊόντα για την σωστή περιποίηση της. Μην λούσετε ή χτενίσετε την περούκα σας μόνοι σας.

2. Φοράτε την περούκα σας αφού είναι τελείως στεγνή, διαφορετικά θα κάνετε ζημιά στα λάστιχα και θα ξεχειλώσετε την βάση της.

3. Βουρτσίστε απαλά την περούκα με αραιά βούρτσα, ποτέ μην χτενίζετε απότομα και βίαια, γατί θα κάνετε ζημιά στη βάση της.

4. Μην αφήνετε την περούκα σας επάνω σε θερμές περιοχές, καλοριφέρ, λάμπες και εστίες θερμότητας, θα ξηράνετε τα μαλλιά και θα χαθεί η ελαστικότητα της βάσης.

5. Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να γίνει μόνο από επαγγελματίες με γνώση για τις περούκες.

Επίσης αποφύγετε τα ακόλουθα:

1. Υπερβολική έκθεση στον ήλιο και υψηλή θερμοκρασία.

2. Καλό να μην την βρέχουμε στην θάλασσα ή πισίνα, το αλάτι και το χλώριο σε συχνή χρήση θα στεγνώσουν την τρίχα.

3. Μην καρφιτσώνετε στο κεφάλι περιποίησης τις χειροποίητες περούκες, με monofilament top ή lace front θα δημιουργήσετε τρύπες στο μεταξωτό τούλι.

Μην χρησιμοποιείτε λακ ή ζελέ πολύ δυνατά, γιατί περιέχουν οινόπνευμα και στεγνώνουν, αλλά και αλλοιώνουν το χρώμα. active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης